Social

#secrete nato #kaczynski #accident

Accidentul aviatic polonez le-a servit pe tava rusilor secrete NATO

Recentul accident aviatic in care a murit elita politica si militara a Poloniei, in frunte cu presedintele Lech Kaczynski, in vestul Rusiei, nu a fost doar o catastrofa umana pentru un important aliat al SUA, ci si o importanta pierdere de informatii clasificate ale NATO .

Multi dintre sefii armatei poloneze care se aflau in avion aveau cu ei computere portabile si stick-uri de memorie care contineau informatii secrete ale NATO, scrie Washington Post.

Probabil cea mai importanta piedere , spun surse din NATO, este aceea ca rusii au obtinut codurile ultrasecrete folosite de sefii NATO pentru comunicatii sigure prin satelit.

Noi coduri NATO au fost emise aproape imediat dupa accident, continua sursele. Insa daca serviciul rus de informatii electronice a reusit sa recupereze si sa foloseasca codurile, spionii electronici vor fi capabili sa decodeze comunicatii secrete din ultimele saptamani sau chiar luni.

Daca ar fi decodate, aceste comunicatii ar dezvalui unele din cele mai "intime" secrete ale NATO, cum ar fi planurile de aparare si chiar identitatile agentilor sau sursele organizatiei.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea