Social

#paste #ambulanta bucuresti #abuzuri alimentare # solicitare ambulanta

Abuzuri alimentare de Paste: Numarul solicitarilor la Ambulanta Bucuresti a crescut cu 50% fata de duminica

Solicitarile la ambulantele din Bucuresti si Ilfov au crescut cu aproape 50% luni fata de duminica, majoritatea pacientilor reclamand probleme digestive.

"Daca in prima zi de Pasti numarul solicitarilor a fost putin mai mic decat cel al unei zile obisnuite de duminica, astazi (n.r.-luni), de la ora 8.00 la ora 12.00, au fost 234 de solicitari, mai mult de jumatate urgente, cele mai multe pentru suferinte digestive. Este o crestere cu 46,25 % fata de duminica", a declarat, pentru Mediafax, dr Alis Grasu, managerul Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI).

Ea a precizat ca ar fi bine ca macar "in ceasul al 12-lea" romanii sa adopte o alimentatie ponderata, in caz contrar ei riscand sa ajunga pe patul de spital cu complicatii digestive.

Situatia este grea si la SMURD si UPU Floreasca, unde duminica si luni s-au inregistrat 200, respectiv 250 de cazuri. "Din nefericire, un sfert dintre cazurile care au ajuns la noi au fost extrem de grave", a declarat dr. Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Bucuresti si coordonator al Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea