Social

#autorizare #specializare #studii #absolventi #facultate

Absolventii de liceu pot afla la cerere daca vor urma o facultate autorizata

Absolventii de liceu pot afla daca vor urma o specializare acreditata sau autorizata de Ministerul Educatiei doar daca fac o cerere in acest sens.

Desi multi dintre ei au fost declarati admisi la programe de studii in cadrul unor universitati , de stat sau private, tinerii nu stiu ca pot verifica acreditarea si calitatea invatamantului facultatii pe care au ales-o. Acest lucru se intampla pentru ca informatiile legate de statutul universitatilor nu sunt suficient promovate, pentru a ajunge la tineri.

Potrivit Adevarul, reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca pentru a promova aceste informatii in licee , ar avea nevoie de solicitarea tinerilor in acest sens. O astfel de initiativa ar trebui sa ajunga in scris la Departamentului de Acreditare din cadrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior ( ARACIS ) pentru ca masura sa ajunga mai departe, catre Ministerul Educatiei.

Tinerii spun ca masura promovarii informatiilor in licee este una necesara pentru ca situatia absolventilor de la Universitatea “Spiru Haret” sa nu se repete. “Ar fi trebuit sa se organizeze in echipe si sa aduca la cunostinta elevilor ca sunt universitati cu specializari in neregula. Asta, inainte de admitere. Nu sa ne trezim dupa ce am platit o taxa de inscriere ca nu-i ok facultatea”, a declarat pentru Adevarul Beniamin Copoiu, proaspat admis la Facultatea de Drept, in cadrul Universitatii particulare Hyperion, o facultate neevaluata si neacreditata la ID.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea