Social

Abandonul anonim in cutii pentru bebelusi

Romania are in continuare foarte multi copiii abandonati in centre speciale. Consiliul Europei ne recomanda legi mai permisive pentru mamele care vor sa-si recupereze copii. In Occident exista ''cutii pentru bebelusi'' unde abandonul e anonim.

Romania are in continuare foarte multi copiii abandonati in centre speciale. Este concluzia care apare intr-un raport al Consiliului Europei, care nu ofera insa cifre exacte despre nou-nascutii parasiti de mame. Documentul cere tarilor europene sa adopte legi transparente in ceea ce priveste abandonul si sa fie mai permisivi in cazul mamelor care se razgandesc si vin sa isi recupereze copiii.

In Raport se mai arata ca, in general, mamele care renunta la micuti sunt mai ales din randul celor tinere si lipsite de o educatie sexuala.

Copiii sunt abandonati in pubele sau diverse locuri publice . In tari precum Germania, Elvetia, Austria, Italia sau chiar Ungaria exista locuri speciale unde mamele isi pot lasa copiii imediat dupa nastere si au o perioada de gratie in care se pot intoarce sa isi recupereze micutii.

In cazul in care mama nu vine sa isi ia copilul inapoi in perioada stabilita prin lege, abia atunci acesta va fi dat spre adoptie. Documentul mai subliniaza ca adoptia in tara de origine a copilului trebuie sa aiba prioritate in fata celei internationale pentru a stopa in acest fel traficul de copii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea