Social

#lyme #boala lyme #romania #capuse

A treia persoana diagnosticata cu Lyme. Alte 3 asteapta rezultatele analizelor

Boala Lyme, transmisa prin intepatura capuselor, a mai facut o victima. Este vorba despre un tanar de 26 de ani din comuna Ungheni, care se afla internat la Sectia Boli Infectioase Adulti de la Spitalul Judetean. Tanarul se afla momentan sub tratament cu antibiotice.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a declarat, joi, corespondentului mediafax.ro, ca a fost confirmat diagnosticul de boala Lyme si in cazul celui de-al treilea pacient din cei sase argeseni care s-au prezentat la medic in acest sezon, dupa ce au fost muscati de capuse.

Tratamentul in cazul bolii Lyme dureaza 7 - 10 zile. Odata administrat tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezinta niciun risc de a avea complicatii. Netratata insa, boala poate provoca infectii ale inimii, articulatiilor si sistemului nervos, putand sa se ajunga chiar la deces, atrag atentia medicii, scrie mediafax.ro.

 

Sursa foto: macleans.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea