Social

#a treia doza # vaccin anticovid #bani #vaccin

A treia doza de vaccin anti-Covid se va face cu bani? Ce spune ministrul Sanatatii

Compania Pfizer a anuntat ca este posibil ca unele persoane sa aiba nevoie de o a treia doza de vaccin. Este vorba despre categoriile care nu prezinta un raspuns imun puternic dupa finalizarea schemei cu doua doze. Nu se stiu inca toate detaliile in acest sens, insa ministrul Sanatatii a facut noi precizari in acest sens.

 

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a explicat ca autoritatile au in acest moment doar o strategie de achizitie pentru o eventuala doza 3, insa nu s-a decis cum, unde se va face aceasta a treia doza si nici cine va suporta costurile.

"Avem o strategie de achizitie pentru o eventuala doza 3. Referitor la cum va fi efectuata, unde va fi efectuata si cu ce costuri, aici nu am un raspuns inca. Nici macar nu am avut acest lucru pe masa de discutii", a declarat Ioana Mihaila, la Interviurile HotNews LIVE.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin impotriva COVID-19 va fi necesara, cel mai probabil, la 8-12 luni de la administrarea celei de-a doua doze, odata cu scaderea nivelului de anticorpi, potrivit companiilor care produc vaccin anti-COVID-19.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea