Social

A spus adio in genunchi! Rijkaard, 2-3 cu Mallorca in ultimul meci la Barca

Barca - Mallorca 2-3. Acesta a fost ultimul meci disputat acasa de Barca in actualul sezon si cel mai potrivit moment pentru fiecare, suporteri, fotbalisti, antrenor, sa spuna „la revedere ” sau „adio”.

 

Rijkaard isi incheie perioada petrecuta la Barcelona si duminica s-a despartit de fani si printr-o scrisoare deschisa publicata in ziarul oficial al clubului, „Barca Nou Camp”, distribuit inaintea partidei. Le-a multumit suporterilor si celor care i-au fost aproape iar apoi, cand scrisoarea s-a terminat, a inceput meciul.

De-acum, publicul avea ocazia sa transmita si el mesaje, sa aplaude munca unui om sau sa fluiere. Jucatorii erau la mijloc.

Pentru toti era important sa fie sarbatoare, nu drama. Asa ca Messi si Eto’o, fara sa aiba habar de finalul dureros, au dat tonul la distractie in minutele 10, respectiv 11, apoi Pinto, portarul catalanilor, a prins mingea sutata periculos de Varela in 13’, pentru ca Henry sa faca lumea sa cante: gol in minutul 16.

Ceva mai tarziu, francezul numit „Titi” a incercat sa tina lumea treaza, a patruns pe stanga, l-a tintit pe goalkeeperul advers si a lovit mingea cu mare clasa: a fost de putin afara.

Iar cand prima repriza se apropia de final si cand aplauzele si fluieraturile intrasera din nou prin buzunare, Mallorca are ocazia sa inscrie prin Valero si Nunes, doar ca eroul se numea Pinto; portarul Barcei reusea sa respinga ambele suturi. Era alegerea formatiei „blaugrana” de a trai periculos inainte de intrarea la vestiare.

Dar pauza dadea impresia ca limpezise gandurile si drumul mingii catre poarta. Henry face o cursa pe stanga, Messi preia, portarul oaspetilor respinge, si Eto’o marcheaza nestingherit: 2-0, in minutul 55.

Se pare ca lovitura i-a scos din amorteala pe oaspeti, astfel incat Borja Valero cauta vinclul si inscrie din marginea careului pentru 2-1. Era minutul 66 si probabil ca nici publicul, nici jucatorii lui Rijkaard nu se asteptau la o lovitura sub centura. Dar tot ce mai era zambet „ros-albastru” avea sa inghete peste trei minute, cand Mallorca egala prin camerunezul Webo.

Oaspetii incearca victoria prin Guiza, Eto’o si Henry se balbaie la randu-le in fata golului care le poarta onoarea, Edmilson primeste al doilea galben pe final si iese, „inspirat”, cu 60 de secunde inainte ca golul lui Guiza sa-i doboare echipa de tot, in minutul 93!

Si daca cineva mai poate sa aplaude sau chiar sa fluiere din tribune, un lucru e cert: Rijkaard pleaca de pe Nou Camp infrant. Dincolo de ce a fost timp de cinci ani, aceasta este ultima privire. Mai este o etapa, iar Barca poate pierde si locul 3 in Primera.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea