Social

#autor umberto eco #moarte umberto eco #cancer vedete #umberto eco

A murit Umberto Eco, un titan al culturii contemporane

Cunoscutul scriitor, lingvist si filosof italian - Umberto Eco - a murit ieri seara, la varsta de 84 de ani. Autorul cunoscutului roman "In numele trandafirului" suferea de cancer.

"Doliu imens pentru dispariţia lui Umberto Eco. Umberto Eco este un exemplu extraordinar de intelectual european, îmbinând în mod unic inteligenţa trecutului cu o capacitate inepuizabilă de anticipare a viitorului", a declarat la aflarea vestii premierul Italiei, Matteo Renzi.

 

Filosoful Umberto Eco, supranumit "părintele semioticii interpretative", profesor emerit al Universităţii din Bolonia şi fondator al Departamentului de comunicare al Universităţii din San Marino, a în locuinţa sa din Alessandria, a anunţat familia sa, potrivit ziarului La Repubblica, citat de Mediafax.

Umberto Eco suferea de câţiva ani de cancer. Ultima sa lucrare "Anul Zero" a fost lansata in 2015, iar ultima aparitie publica a avut loc cu doar cateva zile inainte de deces. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea