Social

#deces politist #politist sofer turc #politist aacidentat #Gheorghe Ionescu

A murit politistul accidentat intentionat de soferul turc

Politistul Gheorghe Ionescu, care a fost lovit intentionat cu masina de un om de afaceri turc, in urma cu trei saptamani, a murit la Spitalul Floreasca din Capitala, in aceasta dimineata. Barbatul a intrat in stop cardiac si nu a raspuns manevrelor de resuscitare.

Decesul barbatului a fost declarat la ora 7.00, au precizat oficiali din Politia Capitalei. Politistul urma sa fie transportat pentru tratament de specialitate la o clinica din Israel, atunci cand starea sa de sanatate ar fi permis acest lucru, dupa cum au anuntat ieri Ministrul Administratiei si Internelor Gabriel Oprea si secretarul de stat Raed Arafat. Costurile ar fi fost suportate de minister.

In noaptea de 2-3 august, Georghe Ionescu, politist de la Rutiera a fost accidentat grav de un sofer care nu a respectat semnalele regulamentare de oprire, in cadrul unei actiuni de rutina organizate de Brigada Rutiera a Capitalei. "Politistul i-a facut semn soferului sa opreasca, acesta a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul agentului de la rutiera, a accelerat, l-a lovit, acesta a ramas pe capota aproximativ 400 de metri, apoi a cazut pe carosabil", a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau. Soferul nu a oprit decat dupa alti 2,5 km, dupa ce s-a oprit intr-un parapet. A fost imobilizat de un trecator timp de cateva minute, pana la sosirea echipajelor de politie, care pornisera in urmarirea lui. 

Politistul a fost internat in stare grava, suferind multiple leziuni traumatice grave, printre care multiple traumatisme craniene si toracice si un plaman perforat. A fost operat de doua ori in 3 saptamani si ar fi trebuit operat si la cap, insa starea sa de sanatate nu ar fi permis ventilatia mecanica in timpul interventiei.

Totodata, soferul turc a fost internat in urma leziunilor traumatice suferite la momentul impactului, dar a fost eliberat din spital dupa doua zile. Acesta avea o alcoolemie de 1,6 la mie, la doua ore dupa incident, ceea ce inseamna aproape in coma din cauza bauturii. Limita maxima legala admisa este de 0,15 mg de alcool in aerul expirat sau 0,20 mg de alcool in sange.

Autorul accidentului este Abdullah Atas, cetatean turc, care detine mai multe companii in Romania de comercializare a echipamentelor electrice. Acesta risca acum inchisoarea pe viata, dupa cum au declarat oficialii ca se va cere in cazul sau. El este acuzat de conducere sub influenta alcoolului, fuga de la locul accidentului si omor din culpa. Doar pedeapsa pentru prima infractiune este de 1-5 ani de inchisoare.

Gheorghe Ionescu avea 44 de ani si lucra de 23 de ani in Brigada Rutiera. Era poreclit "Dulaul" deoarece, potrivit colegilor, avea un "miros" pentru soferii care conduceau in stare de ebrietate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea