Social

#a murit #bartolomeu anania # mitropolitul ardealului

A murit Bartolomeu Anania, mitropolitul Ardealului

Bartolomeu Anania, mitropolitul Ardealului , a incetat din viata, luni, la varsta de 89 de ani.  Inalt Prea Sfintia sa bartolomeu anania suferea de trei ani de o afectiune a inimii. 

Decesul a survenit in Sectia de Terapie Intensive a Clinicii de Chirurgie nr.1 din Cluj-Napoca.

"Cu regret si durere in suflet, dar cu nadejdea in mila si mangaierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului anunta ca in ziua de  31 ianuarie 2011, la orele 19.25, Parintele nostru, Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, si-a inceput calatoria spre Imparatia Cerurilor", potrivit un comunicat oficial al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului si Clujului.

"Inconjurat de medici, prieteni, ucenici si colaboratori apropiati, trupul Inaltpreasfintitului Bartolomeu a cedat multiplelor afectiuni care i-au marcat ultima perioada de viata. Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului va fi depus in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, unde toti cei care doresc ii vor putea aduce un ultim omagiu", se arata in acelasi comunicat.

 

Slujba de inmormantare a IPS Bartolomeu va avea loc, joi, 3 februarie,la ora 12.00, in Catedrala mitropolitana din Cluj. Slujba va fi oficiata de   Preafericitul Daniel , Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea