Social

#mic dejun #alimentatie echilibrata #mit mic dejun

A mai picat un mit? Cat de important e totusi micul dejun

Teoria potrivit careia micul dejun este cea mai importanta masa din zi ar putea sa nu mai stea in picioare. In urma celor mai recente cercetari, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca, de fapt, micul dejun nu accelereaza metabolismul si nici nu ajuta la pierderea in greutate.

 

Cercetatorii de la University of Bath au analizat comportamentul alimentar al unui esantion de persoane si nu au observat nicio diferenta in metabolism intre participantii care nu mancau nimic dimineata si cei care acumulau 700 de calorii inainte de ora 11.00.

Cea mai mare diferenta observata a fost aceea ca persoanele care nu mancau micul dejun consumau mai putine calorii in total, in cursul zilei.

Cu toate acestea, potrivit specialistilor, persoanele care mananca dimineata consistent sunt mai sanatoase. "Persoanele care mananca regulat micul dejun tind sa fie mai zvelte si mai sanatoase, dar aceste persoane, de obicei, urmeaza si alte recomandari legate de o viata sanatoasa, avand alimentatii mai echilibrate si facand mai multe exercitii fizice", explica specialistii, citati de dailymail.co.uk.

Un alt studiu realizat la University of Alabama, SUA, a aratat ca a lua sau a nu lua micul dejun nu are impact semnificativ asupra pierderii in greutate.

Sursa foto: galtime.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea