Social

#legea darii in plata #majorare dobanzi #credite #banci

A intrat in vigoare legea darii in plata! Bancile au majorat dobanzile

Legea darii in plata a intrat astazi in vigoare, la doar 15 zile dupa ce presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Darea in plata presupune ca debitorul care are probleme la plata creditelor imobiliare mai mici de 250.000 de euro se poate prezenta la banca si in schimbul cheilor imobilului isi poate stinge datoria.

Concret, orice persoana care a facut un credit ipotecar va putea sa apeleze la darea in plata, insa nu si daca are un credit obtinut prin programul guvernamental "Prima casa", potrivit mediafax.ro.

Cei care vor sa beneficieze de noua lege, trebuie sa anunte institutia de credit privind decizia de a ceda imobilul ipotecat pentru a scapa de datorii. Debitorul va trebui apoi sa apeleze la serviciile unui executor judecatoresc, fie la cele ale unui avocat, sau un notar public.

In urma aprobarii acestei legi, mai multe banci au majorat avansul la creditele ipotecare. Printre acestea se numara: BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Bancpost, ING, Garanti Bank, Banca Romaneasca si Intesa.

Sursa foto: radiocluj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea