Social

#autoritati sanitare #unitati invatamant #aviz isu #scoala

A inceput scoala! Peste 4200 de unitati nu au aviz de la ISU si autoritatile sanitare

Desi a inceput noul an scolat, peste 4200 de unitati funtioneaza fara autorizatie sanitara si fara aviz de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). Dintre acestea 500 de afla in Bucuresti. Cu toate acestea elevii s-au intors in banci!

In total, 4.221 de cladiri scolare din intreaga tara necesita aviz de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si autorizatie de sanatate de la directiile de sanatate publice, potrivit cifrelor oficiale transmise de Ministerul Educatiei, pentru mediafax.ro.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educatiei, in Romania, functioneaza 18.746 de institutii de invatamant cu personalitate juridica, care opereaza in 26.733 de cladiri. in ceea ce priveste unitatile de invatamant din Capitala, primarul general Gabriela Firea a declarat ca in jur de 500 de scoli ar avea probleme cu avizele ISU.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Madalina Puscalau-Dobrovolschi, a declarat, ca seful statului asteapta ca Guvernul sa faca public planul privind avizele de functionare ale scolilor.

"Presedintele Romaniei acorda un foarte mare interes acestui subiect, educatia. Administratia Prezidentiala a avut doua intalniri importante cu reprezentanti ai ministerelor care au in atributii lucruri care tin de organizarea anului scolar si cred ca va amintiti ultima dintre aceste discutii a avut loc pe data de 15 iulie, moment in care au fost niste promisiuni foarte concrete care se refera la mobilizarea unui grup interministerial care sa centralizeze informatii despre nevoile de investitii in infrastructura la nivel local si care sa si controleze, sa verifice modul in care sunt investiti acesti bani in lucrari de obtinerea avizelor in domeniul sanitar, de obtinerea avizelor ISU, in toate acele lucrari care sunt necesare in zona de infrastructura. Ne asteptam sa faca Guvernul public acest plan, un plan foarte important si pentru ca presupune colaborarea stransa intre autoritatea locala si centrala", a afirmat Madalina Puscalau-Dobrovolschi.

Sursa foto: expresul.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea