Social

#bombardamente #rachete #razboi #atac #sua #siria

A inceput razboiul! SUA a atacat Siria cu 59 de rachete VIDEO

Statele Unite au atacat Siria cu 59 de rachete de croaziera de tip Tomahawk. Atacul a fost lansat contra unei baze militare aeriene din Siria, au declarat oficiali americani citati de Reuters, ca raspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul invinuieste fortele presedintelui sirian Bashar Al-Assad. Donald Trump a catalogat atacul drept o "rusine pentru umanitate".

In urma atacului, baza aeriana vizata a fost distrusa aproape in totalitate. Potrivit primelor informatii zeci de persoane au fost ranite iar 6 si-au pierdut viata.

Presedintele Donald Trump a declarat ca aceste operatiuni sunt "in interesul vital al securitatii nationale" a Statelor Unite, potrivit realitatea.net.

Au fost lansate "59 de rachete" de tip Tomahawk, a anuntat un oficial de la Casa Alba, precizand ca Washingtonul a vizat baza aeriana de la Shayrat, care este "asociata programului" armelor chimice al Damascului si "direct legata" de evenimentele "oribile" de marti.

Atacul a fost lansat la ora 3:45, ora Romaniei, la ordinele presedintelui SUA. SUA au informat Rusia inainte de a lansa rachete de croaziera asupra bazei siriene, in care se afla rusi, anunta Pentagonul, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea