Social

A inceput procesul in cazul atacurilor de la 11 septembrie 2001

"Voi fi un martir ", a declarat Khalid Sheikh Mohammed, unul dintre principalii suspecti in cazul atentatelor de la 11 septembrie 2001, din Statele Unite. El a aparut joi, impreuna cu alti patru suspecti, in fata unui tribunal din Guantanamo . Daca vor fi gasiti vinovati pentru acte de terorism, cei cinci risca pedeapsa cu moartea.

Khalid Sheikh Mohammed, fost numarul trei in reteaua Al-Qaida, a fost capturat in urma cu cinci ani in Pakistan. El a recunoscut ca s-a aflat in spatele atacurilor de la New York si ca este gata sa moara precum un martir.

In timpul audierii, Mohammed a recitat versuri din Coran si a refuzat sa fie reprezentat de un avocat. El a spus ca se va apara singur in procesul in care este acuzat alaturi de cei patru complici ai sai, de terorism, crime de razboi si conspiratie .

Dupa prima audiere, la care presa nu a avut acces in sala, Mohammed a avut o singura nemultumire: caricaturistul prezent sa ilustreze procesul i-a desenat nasul prea mare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea