Social

# doza a treia de vaccin #vaccinare romania #imunizare populatie #campanie vaccinare #romania

A inceput imunizarea populatiei cu a treia doza de vaccin! Cum te poti programa

In Romania a inceput astazi, 28 septembrie, imunizarea populatiei cu cea de-a treia doza de vaccin impotriva coronavirusului.

 

Momentul a fost marcat la Institutul National de Boli Infectioase "prof. dr. Matei Bals", unde cadrele medicale aflate in prima linie in lupta impotriva COVID-19 au primit cea de a treia doza de vaccin. Prima persoana vaccinata cu a treia doza a fost chiar managerul unitatii, medicul Catalin Apostolescu.

Aici a fost prezent si presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea anti-COVID, col. dr. Valeriu Gheorghita.

Incepand de astazi toate persoanele care au primit a doua doza de vaccin anti-Covid cu cel putin sase luni in urma se pot imuniza cu cea de-a treia doza incepand de marti.

Vaccinarea cu cea de-a treia doza se va face doar cu vaccinurile pe baza de ARN Mesager. Prin urmare persoanele vaccinate cu AstraZeneca se vor primi o a treia doza cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna.

Avand in vedere faptul ca, in Romania, vaccinarea cu Johnson&Johnson a inceput pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesara, in prezent, administrarea dozei de rapel. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea