Social

#bac #bacalaureat #examen #profesori #supraveghetori

A inceput Bac-ul. Doar 40 de sefi de comisii nu s-au prezentat la examen

Astazi este zi importanta pentru absolventii de liceu. Peste 220.000 de tineri care tocmai au terminat cursurile liceale sustin astazi prima proba a examenului de bacalaureat , respectiv cea orala de limba si literatura romana. Cu toate ca au amenintat ca vor boicota Bac-ul, profesorii s-au prezentat la examen, doar 40 de presedinti de comisii absentand astazi.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astazi ca pana acum nu au fost probleme in desfasurarea examenului de Bacalaureat . Sefii de comisii care au absentat de la examen, in numar de 40, conform situatiilor prezentate de inspectorate, au avut motive medicale pentru a nu se prezenta la prima zi de exemene, insa au fost inlocuiti de alte cadre didactice , dupa cum noteaza Realitatea TV.

Tot astazi, a fost deschisa si o linie verde , destinata sesizarilor si problemelor legate de desfasurarea examenului de bacalaureat. Numarul de telefon care poate fi apelat de oricine are sau doreste informatii despre desfasurarea examenului din acest an este 0800.80.11.00 si este valabil doar in intervalul orar 9.00-12.00, pe toata durata desfasurarii examenului de bacalaureat.

In intreaga tara au existat temeri ca profesorii din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Educatiei Nationale nu se vor prezenta la examen, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute au refuzat oferta Ministerului privind plata pentru Bac.

Prima proba a examenului de bacalaureat 2009, cea orala la Limba si literatura romana,
va avea loc astazi si maine in toata tara. Urmeaza apoi probele orale la limba materna si limba moderna si examenele scrise, primul fiind cel la limba si literatura romana, pe 26 iunie.

Acesta va fi urmat de proba la limba si literatura materna si proba obligatorie a profilului, carora li se vor adauga proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii pe 1 iulie si o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, pe 2 iulie. Rezultatele vor fi afisate pe 5 iulie.

Potrivit datelor ministerului, pentru sesiunea iunie-iulie a acestui examen s-au inscris peste 220.000 de elevi, repartizati in 622 de centre de examen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea