Social

#facultate #universitate #student

A inceput admiterea la UB, cu 17 candidati pe loc la Geografie si doar patru pe loc la Drept

Universitatea Bucuresti (UB) organizeaza, incepand de marti, examene de admitere la facultate, cei mai multi candidati - 17 pe loc - fiind la Geografie, in vreme ce la Drept concurenta este de doar patru pe loc.

La cele 12 facultati care organizeaza examen de admitere s-au incris aproape 14.000 de candidati, care concureaza pe 2.700 de locuri.

Primii care dau examen, luni, sunt candidatii la Litere, Matematica, Geografie, Psihologie , Teologie si Tehnologie. Miercuri vor sustine examene facultatile de Drept si Limbi straine, iar pana pe 26 iulie vor fi examinati si cei de la Stiinte politice.

La Universitate, exceptand Facultatea de Jurnalism, care organizeaza admiterea in luna septembrie, s-au inscris aproape 25.000 de candidati pe 4.343 de locuri subventionate de la buget, ceea ce inseamna o concurenta de aproape sase candidati pe loc.

Cele mai numeroase optiuni la inscriere au fost la Facultatea de Administratie si Afaceri, unde concurenta este de aproape 30 de candidati pe loc. Aceasta facultate organizeaza numai concurs de dosare la admitere.

Marti continua examenele la Universitatea "Politehnica" si la Academia de Studii Economice . Aici, concurenta este mai mica, respectiv doi-trei candidati pe loc.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea