Social

#reteta #coca-cola #ingrediente #bautura carbogazoasa #procedee #uleiuri alimentare #vas sticla

A fost dezvaluita reteta secreta Coca-Cola. Iata cum iti poti prepara acasa bautura

Reteta bauturii carbogazoase Coca-Cola, care a fost tinuta ascunsa ani de-a randul, a fost dezvaluita de site-ul wired.co.uk. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara faimoasa bautura chiar la tine acasa.

Potrivit site-ului wired.co.uk, exista doua procedee pentru a prepara aceasta bautura carbogazoasa. Editorii avertizeaza insa ca prepararea sucului Coca-Cola nu este tocmai simpla.

"S-ar putea sa para usor, insa sunt cateva lucruri la care trebuie sa fiti atenti – si nu faceti exces de zel, caci unele ingrediente pot sa irite pielea", avertizeaza sursa citata.

Totodata, acestia atrag atentia ca uleiurile alimentare de care ai nevoie pentru a prepara aceasta bautura trebuie sa fie 100% naturale, altfel exista riscul sa te imbolnavesti.

Iata primul procedeu de preparare a bauturii carbogazoase Coca-Cola, dezvaluit de farmacistul american John Pemberton:

Ingredientele necesare sunt: 1.900 ml apa, 40 ml alcool (etanol sau vodca de calitate), 190 ml suc de lamaie, 2,6 ml extract de vanilie, 0,125 ml ulei de lamaie, 0,05 ml ulei de nucsoara, 0,002 ml ulei de coriandru, 0,05 ml ulei de Neroli, 0,05 ml ulei de scortisoara, 0,6 g cafeina, 14 g acid fosforic sau citric, 2,400 g zahar granulat, 400 g zahar caramelizat.

Pentru a prepara sucul Coca-Cola trebuie sa amesteci treptat uleiurile cu alcoolul intr-un vas din sticla. Compozitia obtinuta o mixezi cu un blender, pana cand bulele de ulei devin cat mai vizibile.

Separat, intr-o tigaie, amesteca apa si zaharul solid la foc potrivit, pana se caramelizeaza. Apoi adaugi vanilia, cafeina, sucul de lamaie si acidul. Toarna toate acestea in primul amestec de uleiuri si pune compozitia intr-o sticla la rece. La final, se combina cu apa minerala si vei obtine bautura carbogazoasa Coca-Cola.

Cea de-a doua reteta este asemanatoare, insa, in loc de caramel, se folosesc coloranti artificiali si guma arabica in loc de alcool.

Iata ingredientele: 2.000 ml apa, 1 lingurita de colorant caramel, 0,35 ml ulei de portocale, 0,1 ml ulei de lamaie, 0,1 ml ulei de nucsoara, 0,15 ml ulei de Cassia, 0,125 ml ulei de coriandru, 0,025 ml ulei de Neroli, 0,025 ml lavanda, 1/10 lingurita guma arabica, 2.000 g zahar granulat, 17,5 g acid citric fosforic, 0,15 g cafeina.

Amesteca uleiurile cu guma arabica intr-un vas din sticla, adauga cateva picaturi de apa si toarna peste acidul. Amesteca zaharul, cu apa si cafeina la foc mediu, apoi pune-l peste prima substanta. Adauga colorantului caramel si pune la rece. La final adauga, ca si in primul caz, apa minerala.

Sursa foto: www.hdwpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea