Social

#celule #creier #medicament #autism #anomalii

A fost descoperit un medicament ce ar putea vindeca autismul

Cercetatorii au descoperit un nou medicament ce ar putea vindeca persoanele care sufera de autism. Acesta urmeaza sa fie testat pe copii, dupa ce au fost facute mai multe experimente de laborator pe animale, care au avut succes.

Medicamentul minune se numeste Suramin si a fost deja folosit in Africa pentru a tratarea “bolii somnului”(Trypanosomiasis), iar testele facute pe soareci au aratat ca acesta poate corecta si 17 tipuri de anomalii create de autism.

Noul medicament are drept tinta sistemul de semnalare a celulelor, care produce un raspuns metabolic provocat de stres.

"Descoperirile noastre sugereaza ca autismul apare deoarece celulele raman blocate si nu reusesc sa comunice intre ele, ceea ce poate poate impiedica dezvoltarea functiilor creierului. Clasa de medicamente pe care o folosim are rolul de a restabili comunicarea normala intre celule", a explicat profesorul Robert Naviaux, directorul centrului de specialitate din San Diego, unde au avut loc cercetarile.

Sursa foto: sanatate.cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea