Social

#cod genetic # cod secret ADN #descoperire cod ADN

A fost descoperit un cod secret in ADN-ul uman

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Washington au anuntat ca au descoperit un cod secret in ADN-ul uman. Cercetatorii au declarat ca acesta este dificil de descifrat deoarece se afla peste codul principal.


Specialistii sustin ca descoperirea acestui cod este extrem de importanta, deoarece ADN-ul secret contine informatii esentiale ce ar putea schimba perceptia asupra mutatiilor genetice si a bolilor.

Inca din momentul in care a fost descifrat codul genetic, in 1960, cercetatorii au crezut ca ADN-ul contine doar informatii despre producerea proteinelor, insa acestia au descoperit acum ca genomul foloseste codul genetic pentru a scrie simultan doua limbaje separate.

"Timp de peste 40 de ani s-a presupus ca schimbarile ADN-ului ce afecteaza codul genetic au un impact doar asupra modului in care sunt produse proteinele. Acum stim ca aceasta presupunere legata de decodarea genomului uman este doar jumatate din adevar. Aceasta descoperire dezvaluie ca ADN-ul este un dispozitiv extrem de puternic de stocare a informatiei, pe care natura l-a exploatat pe deplin si in moduri neasteptate", a declarat John Stamatoyannopoulos, profesor al Universitatii din Washington.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea