Social

# institutul din Belgia #covid-19 #anticorp #cercetatori

A fost descoperit un ANTICORP capabil sa neutralizeze COVID-19

Institutul din Belgia pentru Cercetari in Biotehnologie impreuna cu doua echipe din SUA au descoperit un anticorp capabil sa neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19.

Cercetatorii de la Laboratorul Xavier Saelens, al acestui institut, au vorbit despre "un anticorp unic." Dar, inainte de lansarea pe piata a acestuia sunt necesare noi cercetari pentru a confirma rezultatele de pana acum.

Este vorba despre un anticorp mononuclear, si nu despre un vaccin.

Anticorpul ofera protectie imediata

Acest anticorp ar putea oferi, spre deosabire de un vaccin, o protectie imediata, chiar daca pentru o perioada mai scurta. Cei care ar putea beneficia imediat de aceasta descoperire ar putea fi cadrele medicale si persoanele cu risc crescut de expunere la virus, potrivit comunicatului de presa transmis de institut.

"Noile rezultate indica faptul ca anticorpul ar putea impiedica noul coronavirus sa infecteze celulele umane," a mai precizat institutul. In plus, acesta ar putea fi "produs pe scara larga folosind procese de producție comune in industria biofarmaceutica."

Experimentele pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina de coronavirus patogen sunt in curs de desfasurare, iar cercetătorii de la laboratorul Xavier Saelens au anunțat ca pregatesc faza de testare preclinica pentru tratamentul impotriva coronavirusurilor.

Echipa de oameni de stiinta condusa de Xavier Saelens lucreaza la un tratament pentru infectia virala inca de la inceputul epidemiei de coronavirus. "Anticorpul a fost dezvoltat in colaborare cu doua echipe de cercetare din Statele Unite," potrivit Laboratorului Xavier Saelens.

Tratament cu anticorp mononuclear si la "Matei Bals"

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase a vorbit despre tratamentul care se aplica pacientilor cu coronavirus  la Institutul "Matei Bals". Este vorba tot de un anticorp mononuclear.

Primele teste clinice pentru un potential vaccin anti-Covid-19 au inceput in orasul american Seattle, a comunicat Instiutul National american pentru Alergii si Boli Infectioase (NIAID), citat de postul CNBC si de cotidianul Le Figaro.

Sursa: rtbf.be

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea