Social

#olorarea permanenta a parului alb #tratament par alb #pigment piele

A fost descoperit tratamentul care ajuta la colorarea permanenta a parului alb

Specialistii spun ca parul albeste din cauza unei acumulari de peroxid de hidrogen in foliculii de par, fapt ce duce la decolorarea firelor de par de la interior spre exterior. Oamenii de stiinta sustin insa ca au descoperit un nou tratament care ajuta la colorarea permanenta a parului carunt.

Cercetatorii spun ca studiul a pornit de la aceeasi cauza care produce si boala de piele numita vitiligo, o depigmentare a pielii. In cadrul acestei cercetari, oamenii de stiinta au analizat mai multe persoane care sufereau de aceasta boala si le-au tratat cu un medicament denumit pseudocatalaza activata de lumina soarelui. In urma administrarii acestuia, s-a constatat ca pigmentul pielii si al genelor revenise.

Gerald Weissman, redactorul-sef al FASEB Journal, spune ca aceasta descoperire este captivanta si ca acest tratament ar putea fi dezvoltat pentru a ajuta si la repigmentarea parului alb sau la prevenirea albirii firelor de par.

"De multe generatii, s-au nascocit diferite remedii pentru ascunderea suvitelor albe de par, dar acum, pentru prima data, a fost dezvoltat un tratament", a declarat Weissman.

Sursa foto: evz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea