Social

#imbatranire #varsta biologica #varsta organe #stopare imbatranire #ceas biologic

A fost descoperit ceasul biologic care indica varsta fiecarui organ

Oamenii de stiinta americani au descoperit un mecanism nou care i-ar putea ajuta sa inteleaga mult mai bine cum decurge procesul de imbatranire si cum l-ar putea stopa.

Acesta este un fel de ceas biologic care masoara varsta fiecarui tesut si organ intern. Astfel ca multe dintre tesuturile sanatoase imbatranesc in acelasi timp, iar altele imbatranesc mult mai repede ori mai incet. De asemenea, varsta organelor afectate de o boala variaza extrem de mult, unele fiind cu zeci de ani mai batrane decat tesuturile sanatoase.

Cercetatorii sustin ca aceasta descoperire este una extrem de importanta, deoarece ii va ajuta sa inteleaga mult mai bine procesul de imbatranire si sa creeze medicamente sau procese care l-ar putea incetini.

"In cele din urma va fi foarte interesant sa dezvoltam interventii terapeutice prin care sa resetam ceasul si sa ne mentinem tineri", a declarat Steve Horvath, profesor de genetica si biostatistica, de la Universitatea din California, Los Angeles.

Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea