Social

# tari fumat interzis #fumat interzis #fumat

A doua tara din UE in care care nu se mai fumeaza in aer liber, pe terasele localurilor

Suedia a interzis fumatul in baruri si restaurante in mai 2005. Potrivit noii legislatii, tara nordica isi propune sa elimine definitiv acest obicei pana in 2025. Acum, tot mai multe cafenele, baruri si restaurante din Olanda au inceput sa interzica fumatul si pe terase, dupa spatiile inchise.

Obiectivul Olandei: fara fumatori pana in 2040

Tot mai multe localuri interzic fumatul pe terase. Astfel, daca anul trecut pe 39 de terase ale unor baruri si restaurante nu se putea fuma, in acest an numarul lor a ajuns la 113, potrivit presei olandeze, citata de InCont.ro.

Olanda vrea sa ajunga o natiune fara fumatori pana in 2040. Cum poate atinge aceasta tinta? Una dintre metode este incurajarea patronilor de localuri sa interzica fumatul pe terase, in aer liber. De asemenea, locurile special amenajate pentru fumat din restaurante, cafenele și pub-uri vor fi desfiintate pana in 2022.

Suedia, o noua interdictie referitoare la fumat

Fumatorii din Suedia nu mai au voie sa isi aprinda tigarile in zonele aflate in fata barurilor, dupa ce autoritatile suedeze au promulgat, la inceputul lunii iulie, o noua lege referitoare la fumatul in spatii publice.

Si locurile de joaca publice, statiile de autobuz si peroanele din gari sunt vizate de prevederile extinse ale acestei interdictii referitoare la fumat. Noile reglementari se aplica si tigaretelor electronice.

Astfel, autoritatea suedeza din domeniul sanatatii publice considera aceste masuri ca un pas important in protejarea sanatatii populatiei, precum si in reducerea riscului pe care il presupune fumatul pasiv.

In Romania a fost interzis fumatul in spatii publice inchise in 2016, devenind, astfel, al 18-lea stat al Uniunii Europene in care tigara aprinsa e interzisa in baruri, restaurante, precum si in cladiri de birouri si institutii publice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea