Social

#tableta copii #studiu telefon #dependenta telefon #telefon copii #smartphone

A crescut dramatic timpul pe care copiii mici il petrec pe telefon

 

Folosirea telefoanelor mobile si a tabletelor de catre copiii intre 1 an si 3 ani a crescut dramatic in Statele Unite, dar si in restul lumii. Potrivit unui studiu publicat de JAMA Pediatrics, majoritatea prescolarilor canadieni cu varste cuprinse intre 2 si 3 ani nu indeplinesc recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind utilizarea corespunzatoare a televizorului, computerelor si a altor device-uri.
 
Aproape 4.000 de tinere mame din New York au fost intrebate cu privire la gradul de utilizare a dispozitivelor mobile de catre copiii lor la varsta de 12, 18, 24, 30 si 36 de luni. Raspunsurile au fost apoi comparate cu rezultatele intrebarilor similare cand copiii aveau 7 si 8 ani.

Cercetatorii au aratat ca utilizarea zilnica a televizorului, computerelor si dispozitivelor mobile de catre copii a crescut de trei ori, de la o medie de 53 minute la 12 luni, la mai mult de 150 de minute.

Potrivit studiului, copiii femeilor care erau pentru prima data mame si copiii care se aflau in grija unei bone petreceau cel mai mult timp cu un telefon sau o tableta in mana ori in fata televizorului.

"Rezultatele studiului nostru arata faptul ca obiceiul de a folosi dispozitive mobile incepe devreme. Aceasta constatare sugereaza faptul ca interventia pentru a reduce timpul petrecut pe device-uri ar putea avea un succes mai mare daca este facuta cat mai devreme", a declarat Edwina Yeung, autorul studiului si cercetator la Institutul National de Sanatate si Dezvoltare Umana a Copilului Eunice Kennedy Shriver.

Copiii aveau de doua ori mai multe sanse sa se afle in grupa celor care folosesc cel mai mult timp dispozitivele mobile daca erau singuri la parinti, daca aveau un frate geaman, daca se aflau in grija unei bone sau daca parintii lor erau la liceu, a aratat studiul.

Academia Americana de Pediatrie spune ca niciun copil sub 18 luni nu ar trebui sa fie expus unui ecran, cu exceptia interactiunilor fata in fata cu familia. Copiii cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 5 ani ar trebui sa fie expusi numai la o ora pe zi, de preferinta cu parintii sau ingrijitorii care interactioneaza cu ei despre continutul de pe ecran.

Peste 79% dintre copiii cu varsta de 2 ani si aproape 95% dintre copiii cu varsta de 3 ani din Canada au depasit recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii cu cel mult o ora fata de programul indicat pentru fiecare zi.

OMS nu recomanda folosirea telefoanelor mobile, a tabletelor sau televizorului de catre copiii sub 1 an. In schimb, incurajeaza jocul interactiv pe podea. Copiii cu varste intre 1 si 4 ani nu ar trebui sa stea in fata ecranelor mai mult de o ora pe zi, iar cu cat mai putin, cu atat mai bine, recomanda OMS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea