Social

900 de turisti straini sunt blocati in China

Aproape 900 de turisti straini sunt blocati in China de la seismul de luni din sud-vestul tarii, dar aparent sunt in stare buna , a anuntat  Biroul national de turism, citat de AFP.

Un elicopter al armatei a transportat in siguranta joi 33 de turisti originari din Marea Britanie, Franta si Statele Unite. Administratia nationala a turismului a anuntat ca potrivit agentiilor de voiaj, 893 de turisti straini si 2.601 turisti chinezi sunt izolati de la producerea catastrofei.

"Potrivit informatiilor obtinute, ei sunt in stare buna", a declarat un purtator de cuvant al institutiei. El a adaugat ca autoritatile incearca in continuare sa ii localizeze si sa alcatuiasca o lista pe nationalitati.

"Imediat ce ii vom gasi, vom contacta centrul local pentru ajutor pentru a le acorda asistenta. Dar reteaua de comunicatii nu a fost repusa in functiune si deci va dura", a spus el.

Regiunea muntoasa unde s-a produs seismul atrage multi turisti, datorita ursilor panda uriasi, specie pe cale de disparitie. Joi dimineata, un elicopter militar a adus la Chengdu, capitala provinciei Sichuan, 33 de turisti occidentali care fusesera blocati in rezervatia de panda de la Wolong, a anuntat agentia China Noua.

Agentia a adaugat ca autoritatile incearca sa evacueze in cursul zilei un numar total de 2.517 turisti, dintre care 682 straini. Peste 3.000 de turisti chinezi si straini au fost condusi in locatii sigure pana in prezent, potrivit agentiei.

Seismul cu magnitudinea de 7,9 grade s-a soldat oficial cu peste 40.000 de morti si disparuti, un bilant care risca sa mai creasca. Nu exista decese confirmate ale unor cetateni straini.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea