Social

#vaccin curevac #curevac # vaccin coronavirus #coronavirus #romania

9 milioane de vaccinuri CureVac vor ajunge in Romania dupa ce vor fi aprobate

Ministerul Sanatatii s-a asigurat ca Romania  va primi 9 milioane de doze de vaccinuri CureVac, dupa ce vor fi aprobate.

 

Ministrul Vlad Voiculescu a anuntat ca a fost semnat zilele trecute o comanda pentru dozele de vaccin produse de compania germana.  

"Premierul si-a exprimat deja disponibilitatea pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile. Ministerul Sanatatii a semnat, zilele trecute, o comanda pentru inca 9 milioane de vaccinuri CureVac, unul dintre produsele care inca nu a fost aprobat, dar exista inca o intelegere clara ca daca procesul va merge mai departe, daca vaccinul va fi aprobat, va ajunge in cantitati rezonabile - cum spuneam, vorbesc de 9 milioane de doze - si in Romania", a spus ministrul, citat de Agerpres.

La 17 noiembrie, Comisia Europeana a aprobat un al cincilea contract, cu compania farmaceutica europeana CureVac, care prevede achizitionarea initiala a 225 de milioane de doze in numele tuturor statelor membre ale UE, plus o optiune de a solicita pana la 180 de milioane de doze suplimentare, care urmeaza sa fie furnizate odata ce vaccinul societatii se va dovedi a fi sigur si eficace impotriva COVID-19.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea