Social

#hepatita b #hepatita c #testari gratuite # Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania

9.000 de testari gratuite pentru depistarea hepatitei B si C in sapte judete

Ieri a fost lansata campania "Impotriva hepatitei alaturi de pacienti", ce se va desfasura in Bucuresti si in sase judete din tara. In cadrul acestui program vor beneficia de testari gratuite pentru depistarea hepatitei B si C 9.000 de persoane.

Testarile se vor face pe baza unui cupon pe care persoanele care doresc sa faca aceste analize il primesc de la medicul de familie.

La acest program vor participa 100 de medici de familie din Bucuresti si 180 de cadre medicale din cele sase judete incluse in proiect: Prahova, Bacau, Mures, Gorj, Buzau si Brasov.

Potrivit initiatorilor campaniei, au fost diagnosticati cu hepatita B sau C aproape doua milioane de romani, insa acestia spun ca numarul persoanelor infectate ar putea fi mult mai mare.

Campania "Impotriva hepatititei alaturi de pacienti" este un proiect-pilot de testare realizat de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, in colaborare cu Societatea Nationala a Medicilor de Familie si Laboratoarele Bioclinica.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea