Social

#substante toxice #medicamente #pui #pui din comert

87% din puii crescuti in Romania, tratati cu antibiotice

Un raport recent publicat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor a aratat ca 87% din puii din Romania sunt tratati cu medicamente, precum ciprofloxacina, tetraciclina si ampicilina, pentru tratarea unor boli precum otita sau bronsita.

Autoritatile europene avertizeaza astfel ca acesti pui sunt periculosi pentru sanatate si cer ca institutiile din Romania competente in acest sens sa ia masurile necesare.

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare au declarat insa ca nu pot face prea multe verificari si ca nu pot stopa folosirea acestor medicamente, deoarece exista o lege care le permite producatorilor sa reduca din costuri tratand preventiv animalele.

De asemenea, consumatorii nu pot face nici verificari pentru a afla daca puii pe care ii cumpara din comert sunt sanatosi sau contin substante chimice.

"Nu va puteti da seama decat in urma unei analize de specialitate intr-un laborator acreditat. In locurile avizate sanitar-veterinar, astfel de produse nu pot aparea, doar daca le cumparati din zone in care controlul sanitar-veterinar nu poate fi exercitat", a declarat, pentru Romania TV, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.


Sursa foto: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea