Social

#bugetar #greva #protest #salarizare

800.000 de bugetari intra in greva generala pe 5 octombrie

Bugetarii romani intra in greva generala pe 5 octombrie, anunta Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). Reprezentantii profesorilor, politistilor, medicilor si functionarilor publici au ales aceasta masura de protest pentru a impiedica asumarea raspunderii Guvernului pe legea salarizarii unice. grila de salarizare cuprinsa in aceasta lege sufera inca modificari din partea Ministerului de Finante, desi se afla la Parlament.

Greva generala, la care vor participa peste 800.000 de bugetari va fi precedata de o pichetare a sediului Executivului, saptamana viitoare, pe 15 septembrie. “Pe data de 15 septembrie vom picheta Parlamentul, iar pe 5 octombrie vom declansa o greva generala de o zi. Aceste actiuni vor fi urmate de alte activitati revendicative care vor culmina cu neparticiparea membrilor nostri de sindicat la actiunile din perioada alegerilor'', a declarat Aurel Cornea, presedinte FSLI, citat de Realitatea TV.

In plus, Cornea a anuntat ca s-a constituit Alianta Bugetarilor, care va incerca sa impiedice asumarea Guvernului pe legea salarizarii unice, noteaza Evenimentul Zilei. “Scopul si obiectivele aliantei sunt: stoparea Guvernului de a-si asuma raspunderea pe prezentul proiect de lege cadru privind salarizarea, negocierea unei legi a salarizarii cadru pentru toti bugetarii care sa tina cont de principiile pe care ni le-am asumat cu totii si neacceptarea concediilor fortate fara plata in acest an'', a mai precizat Cornea, pentru Realitatea TV.

Legea salarizarii unice, inca in lucru

Astazi presa anunta ca pe grila de salarizare cuprinsa in legea salarizarii unice a bugetarilor inca se faceau modificari, din partea Ministerului Finantelor, desi legea a fost trimisa catre Parlament, inainte de initierea procedurii de asumare a raspunderii Guvernului.

Bugetarii solicita si stoparea disponibilizarilor si anularea concediului obligatoriu fara plata. Sindicalistii spun ca in urma negocierilor cu Guvernul, din luna iunie, pe tema legii salarizarii unice, fusesera stabilite alte masuri, care nu sunt in concordanta cu cele prevazute de actuala lege.

Bugetarii care vor protesta pe 5 octombrie vor fi sustinuti si de magistrati, care insa nu au putut semna acordul de astazi, astfel ca nu vor putea participa la greva generala.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea