Social

#spital #cutremur #seism #prabusire

80% dintre spitalele romanesti s-ar prabusi in caz de cutremur

Cutremurul din Italia aduce din nou in discutie situatia cladirilor din tara noastra in cazul producerii unui seism. De exemplu, doar 20% din spitalele din Romania ar rezista in caz de cutremur , anunta Ministerul sanatatii. La inceputul anului, autoritatile anuntau ca aproximativ 400 de cladiri ar deveni una cu pamantul in cazul unui cutremur mai mare.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac a declarat pentru Adevarul ca majoritatea unitatilor sanitare de urgenta nu ar rezista la un seism de magnitudinea celui din Italia pentru ca nu au o structura consolidata. Dintre unitatile spitalicesti din tara, 80% ar deveni amintire, si doar spitale precum Spitalul Unversitar de Urgenta, Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul de Urgenta Bagdasar ar putea ramane in picioare pentru ca au fost consolidate.

Oficialul a anuntat ca pana la sfarsitul anului, Ministerul Sanatatii si-a propus sa consolideze 30 de spitale din toata tara.

La inceputul anului, autoritatile spuneau ca aproximativ 400 de cladiri s-ar prabusi in cazul in care tara noastra s-ar confrunta cu un cutremur mai mare. Specialistii seismologi i-au linistit insa pe cetateni, spunand ca nu sunt asteptate cutremure importante in viitorul apropiat. Ei sustin ca, in Romania, cutremurele de magnitudine mare (peste sapte grade) se produc cu o periodicitate de 30-40 de ani. Ultimele trei seisme majore despre care exista informatii s-au produs in anii 1908, 1940 si 1977.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea