Social

#atentat Manchester Arena #atentat Manchester #teroristi #arestari #politia britanica

8 persoane retinute dupa atentatul din Manchester! Una dintre acestea stia despre atacul planuit

Opt persoane au fost retinute joi dimineata de politia britanica. Printre retinuti se numara si fratele lui Salman Abedi, Islamil Abedi, in varsta de 23 de ani. Toti sunt suspecti de complicitate in atentatul de la Manchester Arena, in urma caruia 22 de persoane au decedat si alte 59 au fost ranite.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite la unul dintre domiciliile suspectilor materiale explozibile.

Totodata, autoritatile din Tripoli, Libia, i-au arestat pe tatal atacatorului, Ramadan Abedi, si pe fratele mai mic al acestuia, Hashem Abedi. Oficialii libanezi sustin ca Hashem stia de atacul planuit de fratele sau.

Autoritatile britanice incearca sa opreasca o retea ce ar avea legaturi cu atacatorul sinucigas Salman Abedi, deoarece dovezile arata ca "nu avem de-a face cu un lup singuratic.", potrivit republicanului texan Mike McCaul, presedinte al House Homeland Security Committee.

Un membru senior al comitetului de senatori din SUA a declarat ca explozibilii folositi in atacul de la Manchester Arena erau identici cu cei utilizati de catre extremistii ISIS in atacurile de la Paris din noiembrie 2015 si de la Bruxelles din martie 2016, potrivit mediafax.ro.

Sursa foto: bbc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea