Social

#calitate #opc #orez

75% din orezul de pe piata, obtinut din resturi

Romanii mananca “spartura de orez”. Aceasta este concluzia inspectorilor de la Protectia Consumatorului, care, in urma controalelor efectuate in toata tara au retras de pe piata 64.000 kg de produs care trece drept orez, desi nu este de calitatea acestuia. Aceste controale fac parte din campania “ANPC protejeaza cosul zilnic” lansata de inspectorii de la Protectia Consumatorului.

Concluzia OPC a fost ca peste 70 la suta din orezul comercializat in Romania nu este orez, ci doar resturi si bucati de boabe, ambalate frumos. In urma testelor de laborator efectuate de inspectorii de la protectia consumatorului s-a constatat ca majoritatea produselor de pe piata, vandute sub numele de orez, nu respecta legislatia europeana, iar consumatorii sunt pacaliti.

Potrivit Gandul, reprezentantii OPC au observat ca unii importatori au tradus produsul „broken rice” (orez spart) in “orez cu bob rotund”. Acesti importatori au fost amendati si obligati sa afiseze pe ambalajul produsului traducererea corecta.

Bogdan Pandelica, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor(ANPC) a precizat ieri ca produsele neconforme au fost gasite in toate lanturile de supermarketuri , dar si in magazinele de cartier. In plus, seful ANPC a precizat faptul ca inspectorii institutiei pe care o conduce vor merge in control in magazine pentru a verifica piata de produse alimentare de baza.

Aceste controale vor fi parte a campaniei “ANPC protejeaza cosul zilnic”, care va cuprinde si verificari suplimentare in zilele de joi si vineri deoarece este perioada cand magazinele se aprovizioneaza cu cea mai importanta cantitate de produse.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea