Social

#acrivitati recreative #dezvoltare personala

7 lucruri creative de facut in si pe langa casa

Pana ajungem sa ne vaccinam cu totii pentru Covid 19 este bine sa pastram distanta si sa stam pe cat e posibil in propria casa, alaturi de familie sau parteneri. Ti-am pregatit cateva propuneri de activitati ca sa treaca timpul mai repede, mai distractiv sau mai relaxant. Fa-ti o cafea tare sau un ceai, parcurge-le pe toate si alege-le pe cele care-ti surad.

1. Deseneaza-ti partenerul

Exista doua metode de a face acest lucru, fara sa fie nevoie sa ai vreo inclinatie artistica, ci doar sa te simti bine si sa fii cat mai prezent. Prima presupune ca fiecare sa ia cate o coala de hartie si un creion, sa va asezati unul in fata celuilalt, sa puneti timer-ul timp de un minut si sa desenati tot timpul uitandu-va la persoana din fata voastra. O sa incepeti sa chicotiti inca din primele secunde ale desenului si desi rezultatul probabil va fi un haos, merita sa incercati si sa luati toti membrii din casa pe rand pentru un portret atipic. Varianta a doua este cand faci portretul clasic, cand cu ochii pe foaie, cand la partener, dar musai sa fie pe ceas, 5 – 10 minute. Apropo iti ia mai putin de 1 minut sa te abonezi la newsletter-ul Starcafe, un site cu zeci de produse de cafea, ceai, ciocolata calda si produse conexe.

2. Timelapse cu natura din jurul blocului

Sta sa vina primavara si ca sa nu fii surprins ca dintr-o data au inflorit pomii, fa acest exercitiu: alege un copac anume din cartierul tau si fa-i cate o poza in fiecare zi pana infloreste si apoi pune pozele intr- o aplicatie de video sau gif-uri, admira-ti creatia si arat-o si prietenilor de pe Facebook sau Instagram. Cu aceasta ocazie vei observa ca vei putea chiar sa si documentezi speciile de copaci din jurul blocului si vei realiza cum atentia la detalii va creste, rezultatul fiind o prezenta mai constienta in plimbarile prin cartier. Cand te intorci in casa vezi daca mai ai cafea si daca nu, inainte sa dai comanda, aboneaza-tela  newsletter-ul Starcafe, mai ales ca vine la pachet cu 3 vouchere valorice, in functie de valoarea cosului de cumparaturi.

3. Vezi seriale care te pun pe ganduri

Ia o pauza de la serialele clasice de pe Netflix pentru unele tip documentar, ca sa vezi lumea altfel. Incepe cu How to with John Wilson sa explorezi orasul New York dintr-o cu totul alta perpectiva si incearca sa aplici cele aflate pe propriul oras. Fiecare episod este un univers care-ti deschide lumea exterioara si mai ales pe cea interioara. Un alt serial popular in perioada asta este Pretend It’s a City, miniserie care aduce in prim plan pe scriitoarea Fran Lebowitz (probabil o stii din The Wolf of Wall Streeth) si regizorul/actorul Martin Scorsese. Desi pare un pic coplesitor, mai ales datorita furtunii de cuvinte din gura scriitoarei, te vei trezi de multe ori ca razi cu gura pana la urechi.

4. Descopera dansul shuffle  

Nu-ti place sa faci jogging si totusi stii ca ai nevoie de miscare in viata ta si mai ales de cardio? Incearca cativa pasi de shuffle, acest dans cu radacini in jazz si swing, care desi poate arata monstruos de solicitant la o prima vedere, este de fapt tot ce ai nevoie sa simti cu arde sangele in tine. Ann Astep este una dintre cele mai bune tipe din domeniu care face tutoriale scurte si clare si clipuri mai ample in care o vezi pe Ann alaturi de prieteni sau membri ai familie in niste coregrafii complexe si fascinante. Haide, incearca un pic.

5. Fa tablouri prietenilor

Arta colajului este cea mai la indemana metoda de a scoate creativitatea din carapce, caci cu totii o avem. Sa zicem ca se apropie ziua unui prieten si ai dilema cadoului ideal. Anul acesta fa asa, ia-i o cafea sau un ceai si ofera-i un cadou facut de tine. Gandeste-te la ce il reprezinta pe amicul tau, ce ii place, ce face in timpul liber, ce ii aduce bucurie, ia o revista si decupeaza toate acele imagini care te duc cu gandul la el. Ia in calcul si un mesaj simplu si decupeaza cuvintele pentru a-l compune. Pregateste o coala cartonata, lipici, o rama si aseaza decupajele cat sa aiba sens pentru tine sau daca nu sens, vizual sa arate bine, iar apoi apuca-te de lipit.

6. Citeste poezii cu voce tare pe diferite tonalitati

Mai stii cand recitai poezii la scoala? Cu intonatia aceea usor ridicola si un pic contrafacuta. Intre timp ai mai vazut niste seriale, ai mai ascultat niste muzica, ai mai vazut imitagt niste personaje si fara sa-ti dai seama ai in minte o serie intreaga de tonalitati pe care le poti incerca pentru a face din cititul unei poezii, momente comice sau cel putin memorabile. Serveste un ceai, drege-ti vocea si ia o poezie de Marin Sorescu, Ana Blandiana, Nichita Stanescu sau Iv Cel naiv, alege un gen de muzica sau un personaj, dupa care sa te inspiri si citeste poezia potrivit ritmului respectiv. Du joaca mai departe si incearca sa memorezi o poezie, este un exercitiu bun pentru creier, mai ales ca probabil nu ai mai facut de mult acest lucru.

7. Priveste cerul

De la fereastra, balcon sau direct de afara, fa-ti un obicei de a te uita la cer dimineata si seara, sa vezi cat de bine de vei simti cand surprinzi rasarituri si apusuri. Trezeste-te dimineata, infofoleste-te in pilota si stai 5 minute pe geam. Uita-te la culorile cerului, la zborul pasarilor si respira adanc, apoi mergi si fa-ti o cafea bio. Fa-ti un ritual de apus si bucura-te de palete coloristica de pe cer sau asteapta inoptarea si vezi cate constelatii sau stele poti observa fara vreo aplicatie.

Fii parte din comunitatea celor ce afla primii promotiile si noutatile de pe Starcafe.ro prin abonarea la newsletter.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea