Astfel, s-a demonstrat stiintific ca unele alimente banale, precum cartoful sau mango, contin substante care, consumate in cantitati mari, pot provoaca decesul.
Samburii merelor, ai perelor, ai piersicilor sau ai fructelor de mango contin o toxina numita amygdaline, care in cantitati mari poate fi foarte toxica, arata health.com. Desi ingerarea ocazionala sau accidentala nu este periculoasa, specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti.
Cartofii, in schimb, atunci cand sunt expusi la prea multa lumina, se inverzesc si produc o toxina numita solanina. De aceea este bine ca, daca observi o zona verde chiar sub coaja, sa o elimini pentru ca altfel cartofii devenind periculosi.
De asemenea fasolea rosie negatita este contraindicata, deoarece contine o toxina naturala numita lectina.
Frunzele de rubarba sunt toxice, intrucat contin acid oxalic, care poate provoca moartea. De aceea trebuie consumate doar petiolele plantei.
Sursa foto: libertatea.ro