Social

64 miliarde de lei, salariu anual in Romania

Administratorul Energy Holding obtine lunar cat 60 de profesori de liceu intr-un semestru
Cel mai mare venit asimilat salariului obtinut in Romania in cursul anului trecut a fost de circa 64 miliarde de lei vechi (adica 6,4 milioane de lei noi), releva datele de centralizate de Fisc.

Ceea ce nu se spune in raportarile oficiale este ca acest venit salarial record a fost obtinut de unul dintre administratorii companiei Energy Holding. Venitul mediu lunar obtinut de administratorul acestei companii, circa 5,33 miliarde de lei vechi, este echivalent, spre comparatie, cu suma incasata sub forma de drepturi salariale intr-un intreg semestru de profesorii unui liceu de marime medie (cu circa 60 de cadre didactice ).

Energy Holding este o companie din sectorul energetic, controlata initial de omul de afaceri romano-elvetian Nicolae Buzaianu, implicata in mai multe proiecte de mare anvergura care au starnit vii controverse in media romaneasca in timp. Un prim motiv de disputa a fost legat de contractele pentru retehnologizarile efectuate la Portile de Fier si de modul de incredintare a acestora, compania fiind implicata activ in contracte evaluate la peste un miliard de euro.

Un alt motiv de controverse a fost provocat de controlul avansat al acestor firme asupra livrarilor de energie pe piata autohtona, cele mai frecvente acuzatii publice mergand pe ideea ca anumite societati au cumparat energie de la companiile statului roman pentru a o revinde, mai scump, tot la companii ale statului. Mai trebuie spus ca pe vremea derularii acestor afaceri Nicolae Buzaianu a fost chiar nasul de cununie, la o biserica din Lausanne - Elvetia, al fostului ministru al Economiei Dan Ioan Popescu .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea