Social

64 de romi si-au pus tabara langa casa unui fost ministru britanic

Romii se lauda: Autoritatile i-ar putea evacua in circa opt ani. Ei invoca articolul opt din declaratia drepturilor omului privind dreptul la viata privata. 

Tessa Jowell, fost ministru britanic al Culturii, in prezent ministru responsabil cu organizarea Olimpiadei (Londra - 2012), are vecini noi la casa de la tara. Circa 64 de romi si-au ridicat o tabara de mari dimensiuni la aproximativ 185 de metri de resedinta ministrului.

 Nomazii au profitat de absenta autoritatilor aflate in concediu in perioada Sarbatorilor de Paste, relateaza The Telegraph.

In doar patru zile, romii si-au instalat (fraudulos) cabluri de electricitate si tevi pentru apa, au construit garduri imprejmuitoare, au inlaturat barierele si au parcat in interiorul taberei masini, camionete si caravane . David Mills, proprietarul casei si sotul ministrului Tessa Jowell (chiar daca cei doi sunt separati din 2006), a descris fapta romilor ca fiind o „incalcare scandaloasa a legilor urbanistice “.

Potrivit Mediafax, romii au cumparat spatiul de doi acri si jumatate, care era folosit pentru pastorit, de la un fermier local, anul trecut, dar nu i-au spus acestuia despre intentiile lor.

Portiunea de camp se afla in apropiere de autostrada Fosse, in Warwickshire. Unul dintre nomazi s-a laudat reporterilor ca autoritatilor le-ar trebui opt ani sa ii evacueze. Romii invoca articolul opt din Declaratia Drepturilor Omului, prin care oricine are dreptul la viata privata si de familie. Un consilier local a confirmat ca va dura mult timp pana cand grupul va fi evacuat.

Tessa Jowell, de 60 de ani, a declarat ca proprietatea apartine sotului sau, fostul avocat al miliardarului italian Silvio Berlusconi, si ca este treaba lui sa rezolve situatia.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea