Social

# trai sanatos # stil de viata sanatos #economii

6 sfaturi prin care sa traiesti sanatos si sa faci economii

Stilul de viata sanatos nu presupune automat si cheltuieli foarte mari. Foarte multe dintre obiceiurile zilnice daunatoare pentru sanatatea si bugetul tau pot fi inlocuite cu un stil de viata echilibrat, daca stii cum trebuie sa-ti organizezi viata. In acest articol iti prezentam 6 sfaturi prin care poti incepe o viata sanatoasa, care te ajuta sa si economisesti.

1. Renunta la risipa de alimente

Risipa alimentara este in prezent una dintre cele mai mari provocari la nivel mondial, iar schimbarea poate incepe chiar cu tine. Gateste in casa, cumpara doar ingredientele de care ai nevoie, micsoreaza portiile si consuma toata mancarea inainte de a trece la urmatorul fel. Mancarea gatita acasa poate fi mai buna decat multe meniuri din oras, asadar renunta la mesele la fast-food sau restaurant. Pachetelul de mancare la serviciu este o alternativa reala de economisire.

2. Investeste eficient in produse de igiena personala

Ca sa faci economie la hartie igienica si servetele umede, poti, spre exemplu, sa te bucuri de avantajele unui bideu non electric la cel mai bun pret, care se monteaza chiar pe vasul de toaleta. Acest produs nu consuma curent, ceea ce il transforma in alegerea ideala din punct de vedere economic. Renuntarea la hartia igienica este o buna modalitate de economisire, dar si o masura ecologica.

3. Miscarea este gratuita

Sportul ramane una dintre placerile noastre gratuite. Este adevarat ca la salile de fitness sau cluburile de welness costurile serviciilor sunt pe masura, insa asta nu te impiedica sa faci miscare chiar la tine acasa sau in parcuri. Exista numeroase tutoriale care te ajuta sa incepi un progam de educatie fizica sanatoasa. Si daca te rezumi numai la miscari de stretching in casa, alergare sau mers cu bicicleta prin cartier, tot este mai bine decat o duci o viata sedentara.

4. Redu consumul de apa

Prin gesturi mici, poti contribui la diminuarea risipei de apa: inchide robinetul in timp ce te speli pe dinti sau cand aplici gelul de dus, renunta la baile nesfarsite in cada plina si inlocuieste-le cu dusuri revigorante.

5. Recicleaza

Acasa, pe strada, la serviciu sau in excursii ai nenumarate oportunitati de a recicla. In special in marile orase exista centre de colectare, unde poti duce baterii, becuri, plastic, hartie, carton si chiar haine. Oferind un electrocasnic vechi la schimb, poti obtine reduceri la achizitia unui nou aparat.

6. Lasa masina in parcare

De indata ce ai pornit motorul, masina consuma si polueaza. Fiecare calatorie cu transportul in comun inseamna grija pentru sanatatea ta si a celor din jur, dar si cativa bani pusi deoparte.

Grija pentru ce consumam si felul cum ne raportam la mediul inconjurator pot face diferenta dintre un stil de viata daunator si unul sanatos. Cu putina atentie, stilul tau de viata poate deveni nu doar mai sanatos, ci si mai economic.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea