Social

#mutare casa #mutare casa noua #mutare

6 lucruri de care sa tii cont atunci cand te muti

Cei mai multi oameni, in special tinerii, se muta de-a lungul vietii cel putin o data, fie ca isi inchiriaza un apartament, fie ca isi cumpara propria locuinta. Dupa ce sentimentul de euforie generat de mutarea in noua locuinta dispare, incepi sa constientizezi ca ai nevoie de un plan bine pus la punct in ceea ce priveste mutatul si organizarea cat mai eficienta a noului spatiu.

Pentru a nu te simti coplesit atunci cand privesti in jurul tau la toate lucrurile pe care le ai de organizat, iti prezentam cateva trucuri de care sa tii cont pentru a-ti usura procesul de mutare intr-o noua locuinta:

1. Incepe sa te pregatesti din timp

Nu amana pentru ultimele zile sortarea si impachetarea lucrurilor spunandu-ti ca vei avea suficient timp, ci alege sa sortezi lucurile pe care nu le folosesti in fiecare zi si impacheteaza-le in cutii pe care sa notezi continutul lor. Hainele si incaltamintea extra-sezon, cartile si obiectele decorative din biblioteca sunt lucruri pe care le poti impacheta din timp pentru o mutare cat mai eficienta. Pentru a-ti fi cat mai usor la despachetare, alege sa organizezi pe categorii ceea ce ai de mutat, astfel incat sa stii exact in ce camera trebuie pusa fiecare cutie.

2. Sorteaza inainte sa impachetezi

Inainte sa treci la impachetarea tuturor cartilor din biblioteca sau a hainelor extra-sezon, iti recomandam sa faci o selectie a acestora. Astfel, vei renunta la lucrurile care nu-ti mai sunt de folos si nu te vei mai chinui cu mutatul obiectelor la care vrei sa renunti. In plus, nici nu trebuie sa mai depui un efort suplimentar carand lucruri de care nu mai ai nevoie. Prin urmare, daca detii obiecte pe care nu le-ai mai folosit de ceva timp si nu le vezi o utilitate in viitorul apropiat, alege sa renunti la ele pentru a eficientiza procesul de mutare si a-ti usura considerabil munca.

3. Vinde sau doneaza lucrurile de care nu mai ai nevoie

Dupa ce ai facut o selectie a cartilor la care doresti sa renunti, poti contacta un anticariat care se ocupa cu achizitia de carti, si astfel vei obtine o suma de bani care se poate adauga la costurile mutarii. In general, este destul de greu si necesita un timp indelungat sa-ti vinzi cartile individual, de aceea iti recomandam sa apelezi la un anticariat.

Un alt avantaj al vanzarii de carte unui anticariat este acela ca nu platesti pentru ridicarea cartilor de la domiciliu si nu va trebui sa consumi timp pentru manevrarea, impachetarea, mutarea si despachetarea cartilor care nu iti mai sunt de folos. Este o metoda simpla si care va contribui la eficientizarea procesului tau de mutare.

Pentru hainele pe care nu le mai doresti, ai doua optiuni: fie le donezi cunoscutilor, fie poti cauta online grupuri de donatii unde sa publici anuntul tau.

4. Apeleaza la o firma de mutari

Daca vei avea de mutat mobilier sau electrocasnice grele, este indicat sa apelezi la o firma specializata in mutari, care ofera si serviciul de demontare si mutare a mobilierului si a altor corpuri ce necesita o demontare in prealabil. Un alt serviciu pe care o astfel de firma il ofera, la solicitarea ta, este impachetarea lucrurilor pe categorii, insa doar daca le-ai sortat tu inainte. Firma iti poate pune la dispozitie si cutiile din carton necesare pentru impachetare si transport.  

5. Fa curatenie in noua locuinta inainte de a te muta

Acest pas este foarte important in procesul de mutare, intrucat vei reduce substantial din efortul si stresul asociate cu activitatea de curatenie pe care trebuie sa o faci dupa ce ti-ai mutat toate lucrurile. Intr-o locuinta goala este mult mai usor sa faci curat, prin urmare te vei putea ocupa de despachetare imediat.

6. Despacheteaza prima data lucrurile esentiale

Cu cat vei termina mai repede de despachetat si aranjat lucrurile, cu atat se va intensifica sentimentul ca esti acasa. Alege sa despachetezi acele lucruri care iti sunt esentiale, cum ar fi vesela, lenjeriile de pat, solutiile pentru curatenie etc, si asigura-te ca vei gasi un spatiu in care sa poti accesa usor toate lucrurile de care ai nevoie.  

Cheia unei mutari care sa nu implice o doza mare de stres este o buna organizare pe care sa o incepi din timp. Concepe un plan pentru fiecare activitate care trebuie intreprinsa pe tot parcursul procesului de mutare si asigura-te ca vei bifa fiecare pas al planului. Rezultatul unui astfel de plan pe care sa il urmezi este ca nu vei uita nimic in vechea locuinta si vei avea parte de o mutare eficienta si organizata.

Sursa foto: vand-cumpar-carti.targulcartii.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea