Social

#loc de munca #locuri de munca #pierdere loc de munca #automatizare activitati

6 din 10 romani ar putea sa isi piarda seviciul! Iata de ce

Aproape 62% dintre locurile de munca din Romania sunt in pericol sa dispara in urmatorii 10-20 de ani, din cauza automatizarii activitatilor, se arata intr-un studiu publicat de institutul Bruegel si citat de Mediafax.

Rata este cea mai ridicata din Uniunea Europeana, unde media de computerizare a locurilor de munca se situeaza la 54%.

Tarile din nordul Europei, printre care Marea Britanie, Germania si Franta, au un risc generat de automatizare similar celui al SUA, adica in jur de 47&.

Tarile de la periferia zonei euro, insa, vor suferi cel mai mult in urma automatizarii muncii. Dezvoltarea capacitatii robotilor de a invata si cresterea mobilitatii acestora vor afecta in principal locurile de munca cu salarii mici si cerinte reduse in privinta calificarii, imune in trecut la automatizare.

Pentru ca impactul sa fie mai moderat, sustin autorii studiului, ar trebui ca inca de pe acum sa fie pregatita urmatoarea generatie de lucratori cu abilitati care sa ajute tehnologia, in loc sa fie amenintate de aceasta.

Sursa foto: gfktechtalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea