Social

#beneficii cantat la pian #pian #beneficii

6 beneficii, demonstrate stiintific, pe care ti le ofera cantatul la pian

Fie ca ai crescut intr-o familie care te-a incurajat sa iti umezi visul muzical sau daca esti pur si simplu atras de muzica, trebuie sa stii ca exista beneficii incontestabile pe care ti le ofera studiul unui instrument muzical, in special pianul. In plus, studiile arata ca nu este niciodata prea tarziu sa incepi sa iei cursuri de pian - beneficiile psihice si fizice se aplica tuturor varstelor.

Iata cateva dintre beneficiile cognitive ale studierii pianului.

1. Ajuta creierul si previne pierderea auzului si memoriei

Abilitatea de a procesa semnalele auditive incetineste, de obicei, pe masura ce imbatranim. Cu toate acestea, participantii la un studiu recent, care au continuat sa studieze muzica pe parcursul vietii, au demonstrat ca aceasta practica a ajutat la incetinirea declinului in care creierul proceseaza informatiile, si la imbunatatirea memoriei si a pierderii auzului urechii interne.

2. Imbunatatirea abilitatilor matematice

Un studiu realizat de Martin F. Gardiner si colegii sai de la Centrul pentru Studiul Dezvoltarii Umane de la Universitatea Brown a demonstrat ca studierea pianului a amplificat abilitatile matematice ale elevilor de clasa a doua, intr-o maniera semnificativ mai mare decat in cazul colegiilor care nu studiaza muzica.

3. Dezvoltarea competentelor lingvistice

Un alt studiu realizat la inceputul anilor 1990 a descoperit „efectul Mozart" la copii, aratand ca dezvoltarea lingvistica timpurie si inteligenta orientarii in spatiu ar putea fi amplificate prin lectiile de pian. In plus, un studiu realizat de Dr. Charles Limb a aratat ca pianistii isi folosesc creierul in momentul in care canta la pian la fel ca in timpul unei conversatii.

4. Imbunatateste abilitatea de a citi

Un alt studiu din 1993, prezentat in publicatia Educational Psychology a aratat ca abilitatea de a descifra partiturile muzicale, care este o abilitate fundamentala pe care o invatati atunci cand cantati la pian, este strans legata de imbunatatirea abilitatilor de citire.

5. Incurajeaza creativitatea

Dr. Ana Pinho a realizat un studiu recent despre pianistii de jazz. Monitorizand activitatea creierului in timp ce acestia canta la pian, a descoperit ca acea parte a creierului responsabila pentru raspunsurile implicite a fost de fapt oprita. In schimb, atunci cand pianistii de jazz canta la pian, capacitatea de improvizatie a creierului creste brusc pentru a crea un sunet si o interpretare originala.

6. Reduce stresul si anxietatea

Un articol publicat de catre Biblioteca Nationala de Medicina in 2013 a constatat ca atunci cand canti la pian depresia si stresul scad.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea