Social

55 de milioane de dolari au stat sub apa

Autoritatile au descoperit ca aveau in dotare un aparat care ar fi redus costurile inundatiilor din 2005. Amnezia i-a costat euro .

Autoritatile au descoperit abia acum citeva zile ca au un aparat cu care pot masura zonele inundate, chiar daca l-au achizitionat inca din 21 octombrie 2003. Intr-adevar, il avem in dotare din 2003. Insa nu l-am folosit pentru ca nu stiam ca poate fi utilizat la masurarea zonelor inundate si nici nu aveam specialisti care sa-l foloseasca. De azi va fi folosit, a explicat Ion Sandu . Pentru a stabili zonele inundate de apele revarsate de anul trecut, autoritatile au cheltuit aproape un milion de euro cu personalul trimis pe teren sa faca evaluarea. Acest aparat poate stabili prin satelit zonele inundate cu o precizie de pina la trei zecimale, potrivit specialistilor. El a fost achizitionat in cadrul programului Sistemul Meteorologic National Integrat realizat de ANM.

Autoritatile spun ca exista riscul ca inundatiile de anul trecut sa se repete. Daca luam evolutia vremii din luna martie si faptul ca pinza freatica este plina de apa, am putea spune ca exista riscul de noi inundatii. Insa vom sti cu certitudine in functie de precipitatiile din luna aprilie, sustine Ion Sandu, directorul ANM. Intre timp, apele au inceput sa iasa din matca. Mai mult, judetele care au inceput sa intre, din nou, la apa au ramas cu digurile nerefacute, dupa inundatiile de anul trecut. Mai avem brese in lucrarile hidrotehnice din Mehedinti, Ialomita si Teleorman. Insa vor fi refacute in cel mai scurt timp, afirma Sulfina Barbu , ministrul Mediului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea