Social

#fidel castro #cuba #politica

50 de ani cu Fidel Castro

Pe 16 februarie 1959, revolutionarul ajungea la putere in Cuba. Liderul de la Havana a condus cu mana de fier revolutia comunista din tara sa. Pentru ca s-a opus vehement americanilor de-a lungul a cinci decenii, acestia au incercat sa-l elimine de nu mai putin de 638 de ori. Majoritatea tentativelor de asasinat au fost puse la cale chiar de CIA.

Acest lucru este demonstrat de unele documente declasificate in 2007, de catre temutul serviciu secret american. Avand o bogata experienta de potentiala victima, Fidel l-a sfatuit si pe apropiatul sau, Nicolae Ceausescu , sa poarte incaltamintea o singura data, pentru a nu fi otravit.

Comunistul cu vederi liberale

Istoricii spun ca tineretea lui Fidel Castro a fost condusa de principii liberale. Si-a schimbat insa orientarea politica dupa victoria revolutiei cubaneze si dupa ce si-a asigurat puterea cu ajutorul comunistilor. Acestia erau mult mai bine organizati in acea perioada, mai bine decat orice alta forta politica din Cuba.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea