Social

#restaurante #somaj #angajati

50.000 de angajati din restaurantele romanesti risca sa fie dati afara

Jumatate dintre restaurantele care functioneaza pe teritoriul Romaniei inregistreaza pierderi, iar circa 50.000 de oameni care lucreaza in acest domeniu risca sa isi piarda locurile de munca, atrage atentia Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

"Nu pot sa spun cate restaurante sunt in insolventa la ora actuala, dar 50% dintre ele nu sunt pe profit, merg in pierdere. 50.000 de angajati nu este putin. Prin comparatie, vedem ce se intampla cu cei 3.000 de angajati ai Oltchim. Aici este vorba despre 50.000 de oameni", a spus Murad, citat de Agerpres.

La randul sau, Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, a confirmat ca exista situatii in care unele societati comerciale din turism au intrat in insolventa. Desi crede ca este absolut fireasca inchiderea unora dintre ele, Corina Martin sustine ca este momentul ca statul roman sa ofere un sprijin real pentru turism, o industrie in care preturile nu au mai fost majorate de mult timp.

Una dintre principalele solicitari pe care patronatele din turism le-au inaintat de-a lungul anilor a fost legata de scaderea TVA-ului la 9 procente in cazul unitatilor de alimentatie publica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea