Social

#curatenia de toamna #sfaturi curatenie #toamna #curatenie

5 sfaturi utile pentru curatenia de toamna

Toamna este anotimpul schimbarilor, asa ca, a venit momentul si pentru curatenia genera, pentru ca locuinta ta sa se bucure de un nou inceput. Acasa este locul unde iti vei petrece o mare parte din timp, mai ales in sezonul rece, cand ziua este mai scurta. Curatenia de toamna nu trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare, deoarece exista o multime de metode prin care poti transforma aceasta activitate in una mult mai placuta, fara sa genereze stres si oboseala.

Iata cateva sfaturi despre cum poti imbunatati aspectul casei tale, fara prea mult efort:

1. Nu trata suprafetele cu superficialitate

Atentia la detalii este un lucru foarte important in procesul de curatenie. Pentru a putea intretine cat mai bine pe parcurs, e nevoie ca spatiile sa fie foarte bine curatate, iar fiecare coltisor sa iti capteze atentia. Incepe curatenia din ultima camera a locuintei si curata intreg spatiul, incepand de la tavan. De regula, cea mai mare cantitate de preaf se strange in colturi si in zonele in care accesul nu se face atat de usor. Ia-ti mai mult timp pentru acest "proiect", ca sa nu fii sigura ca nu va fi nevoie sa treci de mai multe ori prin aceeasi zona si curata bine fiecare colt si corp de mobilier, atat in interior cat si la exterior. Hainele au si ele nevoie sa fie aerisite, asa ca scoate-le din garderoba si lasa-le undeva la aer, in balcon sau pe terasa, cat timp faci curatenie in camera respectiva.

2. Atentie la electrocasnice

Desi nu sunt piese de mobilier, electrocasnicele trebuie curatate la fel de bine. O simpla spalare dupa fiecare folosire nu este indeajuns pentru a curata toata murdaria, mai ales cea care nu se vede mereu cu ochiul liber. Instalatiile electrice si aparuta trebuie verificate, iar daca exista semne de uzura, trebuie sa apelezi la un electrician autorizat, care sa se ocupe de anumite reparatii care sunt necesare. Pe timp de iarna, nu vei avea nevoie de unele aparate electrice de prin casa, cum ar fi aerul conditionat. Cu toate acestea, este bine sa il iei in considerare si sa te ocupi de toate cele necesare, pentru a nu avea probleme mai tarziu. De exemplu , aparatele au nevoie de o verificare pram, adica o inspectie periodica care dovedeste ca echipamentul utilizat este potrivit pentru a fi folosit in continuare si este in buna functiune. Cand sezonul rece va trece si vei avea nevoie de aerul conditionat, iti va fi mult mai usor sa incepi sa il folosesti din nou, in cea mai buna stare a lui.

3. Curata bucataria cu grija

Deoarece bucataria este locul in care gatesti si mananci, de regula, ea trebuie curatata cu mare grija, mai ales in zona spatiului de lucru, unde murdaria se aseaza cel mai repede. Foloseste produse de curatenie profesionale, care sa topeasca grasimile si sa inlature murdaria, fara sa fie nevoie sa freci suprafata. In caz contrar, materialele se pot degrada si vor ramane cu un aspect neplacut. Nu neglija aragazul, cuptorul cu microunde si frigiderul! Scoate toate alimentele din interiorul lui si curata cu produse special destinate in acest sens.

4. Baia are nevoie de o atentie speciala

Chiar daca igienizezi baia constant, intotdeauna va fi nevoie de mai mult. Aici se afla cei mai multi microbi, mai ales din cauza umezelii, care favorizeaza raspandirea mucegaiului si altor fungi daunatori. Fiecare obiect sanitar in parte are nevoie de o curatare atenta, cu solutii special destinate materialului pe care il cureti. Produsele de curatat baia vor fi mereu mai concentrate si cu o putere mai mare de curatate, iar majoritatea contin si dezinfectanti. Nu uita de masina de spalat si depunerile de calcar care pot sa apara in interiorul ei. Curata masina de spalat la fel ca celelalte obiecte sanitare.

5. Textilele trebuie spalate si curatate

Paturile, cuverturile, pernele si husele canapelelor trebuie improspatate si ele. Perdele aduna praf, asa ca e necesar sa le dai jos si sa le speli, odata cu celelalte textile din locuinta. Covoarele pot parea o mare provocare la prima vedere, insa daca vei folosi solutiile potrivite, misiunea va fi mult mai usoara. Foloseste o perie mare, precum cea de la aspirator si curata covorul, dupa care il poti lasa sa se aeriseaza, fara sa il rulezi.

Cu ocazia curateniei generale de toamna, poti scapa de o multime de lucruri pe care nu le mai folosesti si care s-au adunat de-a lungul timpului prin diferite locuri din casa. Astfel, spatiul va arata mult mai aerisit si curat, iar casa ta se va bucura de un nou start.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea