Social

5 secrete pe care sa nu i le marturisesti partenerului

Este oare onestitatea in cuplu o solutie pentru o intelegere mai buna? O relatie incepe aparent simplu: iesiti in oras, mergeti la film, beti putin vin impreuna, ajungeti in pat, radeti, va certati, mai si plangeti si incetul cu incetul incepeti sa va apropiati din ce in ce mai mult. Si o data cu aceasta apropiere incepeti sa impartasiti din ce in ce mai multe – secrete, temeri, complexe, amintiri, bucurii. OK, pana unde ar trebui sa tina aceasta impartasire? Oare este necesar sa impartasiti secretele legate de fostele relatii , de anterioarele relatii sexual sau de mici “nebunii” pe care le-ati facut? Psihologii specializati in terapie de cuplu va sfatuiesc ca urmatoarele 5 secrete sa nu le impartasiti niciodata partenerului de viata, acestea putand cauza o deteriorare a relatiei voastre:
  • Nu ma atrage felul in care arati acum - Nimanui nu ii place sa fie criticat. In plus, toti avem momente cand nu aratam atat de bine pe cat ne-am dori. In aceste momente, este bines a incerci sa nu fii dur cu partenerul si sa nu il critici. Este de preferat sa il complimentezi atunci cand arata bine sau cand iti place felul in care s-a aranjat. Iar in momentele proaste, incearca sa iti inghiti cuvintele si sa treci peste.
  • Flirtez cu colegi de serviciu - Conform statisticilor, 40% dintre barbati si 35% dintre femei au fost atrasi sau flirtat macar o data cu un coleg de serviciu. Totusi, daca ti se intampla asa ceva, nu este cazul sa ii marturisesti si partenerului faptul acesta. Gandeste-te cat de amenintat(a) se va simti sa stie ca petrei intre 8 si 12 ore pe zi in preajma acelei persoane care reprezinta pentru tine un magnet sexual.
  • Nu iti suport prietenii - Chiar daca consideri ca prietenii lui sau ei nu sunt genul tau sau chiar ca ar putea sa va strice relatia, gandeste-te sa nu ii spui si lui/ei acest lucru. Cel putin nu la inceputul relatiei . Probabil ca partenerul tau a petrecut mai mult timp pana acum cu ei decat cu tine si ii leaga multe amintiri sau fapte din trecut. In plus, statisticile arata ca 85% dintre barbati ar incheia o relatie daca partenera s-ar interpune intre el si prietenii sai. Acelasi lucru este valabil pentru 70% dintre femei.
  • Inca ma mai gandesc la fostul(a) - Bineinteles ca inca te mai gandesti la fostul sau fosta. In fond, a fost parte din viata ta pentru ceva vreme. Daca tot zici ca l-ai uitat pe fost, atunci incearca sa nici nu il mentionezi in conversatie.
  • Nu pot trai fara tine - Oricat de ciudat ar suna, nu este bine sa ii marturisesti partenerului ca nu poti trai fara el. De ce? In primul rand, pentru ca ai minti. In mod sigur poti trai fara el. In al doilea rand, secretul unei relatii de success este sa te asiguri ca ai si propria ta viata. In plus, partenerul tau nu trebuie sa se simta sufocat , ci sa simta ca amandoi alegeti zilnic sa fiti impreuna.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea