Social

#manager #angajat #interviu #recrutare #criterii #angajari inteligente

5 pasi pe care sa ii urmezi pentru a face angajari inteligente

Sa fii manager la o companie mica presupune sa te ocupi indeaproape de toate activitatile, atat financiare, cat si de recrutare. Iar pentru ca businessul sa mearga bine trebuie sa stii sa iti alegi inteligent si oamenii cu care te asociezi. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a face angajari inteligente.

1 Nu te abate de la criteriile de angajare

Primul pas pe care trebuie sa il urmezi pentru a face cea mai buna alegere atunci cand vrei sa angajezi personal este sa iti faci o lista de criterii, cu ajutorul carora sa poti face o evaluare a candidatilor in functie de nevoile tale.

Trebuie sa prioritizezi abilitatile si experienta candidatilor, deoarece acestea sunt esentiale pentru succesul la locul de munca. De asemenea, aceasta lista de nevoi detaliata a postului iti va servi ca baza pentru procesul de angajare.

Nu te abate de la aceste reguli cu niciun candidat care se prezinta la interviu, este important sa ai o constanta, altfel ai putea pierde din vedere anumite criterii importante.

2 Fa-o personal

In procesul de angajare este bine sa fii atent si la personalitatea angajatului, motiv pentru care ar trebui sa fii prezent la cel putin un interviu. Daca iti place gandirea lui si daca iti emana incredere. Urmareste persoanele care ti se par placute si cu care crezi ca ai putea lucra indeaproape zi de zi.

3 Nu te grabi

Daca vrei sa alegi cea mai potrivita persoana, este bine sa nu grabesti procesul de recrutare, deoarece ai putea alege candidatul gresit.

Trebuie sa tii cont de anumite valori atunci cand faci angajari mai ales pentru un post important, pentru care candideaza concurenti de top.

4 Nu te lasa coplesit de emotii

In procesul de angajare, asigura-te ca nu lasi emotiile sa iti dicteze deciziile de angajare. Trebuie sa fii atent sa nu cazi in cele doua capcane. Unul este efectul de halou, care te poate face sa iei o decizie gresita in alegera candidatului deoarece acesta te poate fermeca doar cu aspectul sau fizic, cu abilitatile sale exceptionale sau pur si simplu prin faptul ca sunteti din acelasi oras.

Cel de-al doilea efect este acela de clonare. Evita sa devii impresionat de un candidat care seamana foarte bine cu un vechi angajat care a avut performante de top.

5 Decizia finala se ia in grupuri mici

Pentru a lua decizia finala, trebuie sa te consulti si cu alte persoane, insa nu mai mult de trei persoane. Daca grupul este mai mare, fiecare va avea o opinie diferita si cu greu veti ajunge la un consens. Un grup mai mic se va concentra pe calitatile care conteaza cel mai mult pentru un candidat.


Sursa foto: alwaysfabulousevents.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea