Social

# mers regulat dentist #dentist #stomatolog

5 motive pentru care trebuie sa mergi regulat la dentist

Probabil ca ai un program incarcat si iti este greu sa adaugi pe aceasta lista inca o programare care necesita timp, insa vizitele la cabinetul stomatologic merita tot efortul si joaca un rol important in mentinerea sanatatii dentare generale. Este recomandat sa te adresezi medicului dentist de cel putin doua ori pe an pentru o sanatate si igiena optima a dintilor si a gingiilor.

 

Daca te gandesti sa omiti un control dentar deoarece consideri ca este o pierdere de timp sau de bani, asigura-te ca iei in considerare riscurile asociate acestei decizii. Vizitele rare aduc cu ele proceduri mai complicate si implicit costuri mai ridicate. In continuare iti vom prezenta cateva motive pentru care ar trebui sa mergi cu regularitatea la cabinetul stomatologic.

1. Diagnosticarea din timp a cariilor dentare

Motivul principal pentru a vizita in mod regulat medicul dentist este evitarea problemelor dentare, cum ar fi cariile dentare si probleme ale gingiilor. Aceste probleme pot parea minore la inceput, dar pot duce la probleme mult mai grave si complicate daca nu sunt abordate din timp. Asadar, o vizita facuta din timp pot ajuta in diagnosticul si tratamentul acestor afectiuni.

2. Dantura curata

Dintii sanatosi sunt o parte cruciala a imbunatatirii aspectului tau. Probabil cunosti deja faptul ca pentru o sanatate si igiena adecvate este necesar sa-ti periezi dintii si sa folosesti ata dentara de doua ori pe zi. Acest lucru nu este insa suficient daca nu este realizat corespunzator. Medicul tau dentist iti poate arata modul adecvat de periere si rutina zilnica de sanatate orala. In plus, indepartarea placii sau a tartrului dentar este parte importanta din procesul unei danturi impecabile.

3. Diagnosticarea unei boli dentare severe

Cancerul oral este periculos iar atunci cand nu este diagnosticat din timp poate progresa rapid si iti poate pune viata in pericol. Din fericire, atunci cand este reperat in stadiu incipient poate fi usor contracarat, cu ajutorul medicilor stomatologi. Ei sunt pregatiti sa recunoasca semnele aceste boli sau ale altei anomalii bucale. Asadar, cele doua vizite pe an merita cu siguranta efortul.

4. Boli ale gingiei

Placa, tartrul si anumite obiceiuri alimentare nu duc doar la aparitia cariilor, ci pot cauza anumite boli ale gingiilor. O acumulare de tartru poate provoca, de asemenea, mai multe infectii orale, cum ar fi gingivita (gingia se indeparteaza de dinte dupa ruperea tesuturilor care le tin impreuna). Pentru a o contracara, medicii stomatologi trebuie sa faca o interventie chirurgicala, o curatarea profunda, urmata de medicamentatie.

5. Stilul de viata

Stilul de viata descris de o multime de obiceiuri daunatoare (fumatul, consumul de cafea, vinul rosu, dulciurile in exces, roadere unghiilor etc.) poate cauza probleme de sanatate orala. Un control regulat poate preveni afectiunile provocate de aceste obiceiuri.

Te-am convins? Ei bine, daca urmeaza sa pleci in cautare de clinica stomatologica Bucuresti, sfatul nostru este sa apelezi cu incredere la Impladent. Afectiunile de orice fel vor fi tratate cu atentie si implicare. Nu mai sta pe ganduri si fa din aceste controale periodice un obicei ce functioneaza doar in avantajul tau si a sanatatii tale orale. 

Sursa foto: https://unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea