Social

#masina second-hand #cumparare masina #transmisie automata

5 metode de verificare inainte sa cumperi o masina second-hand cu transmisie automata

Achizitia unui autoturism, fie el si second hand, este o investitie pe termen lung. Asa cum inainte de cumpararea unui apartament verifici o serie de criterii importante, la fel trebuie sa faci si inainte sa cumperi o masina second hand. Iti spunem cinci secrete auto. Ce trebuie sa verifici cand cumperi o masina cu transmisie automata!

Ce verifici inainte sa cumperi o masina second hand

Pentru a te asigura ca faci o alegere corecta, inainte de cumpararea unui autoturism trebuie sa mergi intr-un service auto pentru a face verficarile necesare, corect? Aceasta practica este esentiala si atunci cand te pregatesti sa cumperi un autoturism cu transmisie automata. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mergi intr-un service autorizat de reparatii cutii automate. Profesionistii din service vor aprecia deja verificarile necesare, insa pentru confortul tau, iata ce trebuie sa stii!

Verificare ulei. La cutia automata, primul lucru pe care trebuie sa il verifici este uleiul hidraulic. Nivelul acestuia se verifica intotdeauna cu motorul pornit , in Neutral, cu frana de mana trasa. Se verifica nivelului uleiului cu joja, dar si culoarea pe care acesta o are. Daca uleiul are o culoare rosiatica si este transparent fara alte urme de depuneri, atunci totul este in regula.

Scurgerile de ulei de sub masina. Imediat dupa verificarea uleiului, tot cu motorul pornit, verifica si sub masina, daca exista urme de scurgeri de ulei. De asemenea, si conductele hidraulice ale sistemului sub presiune ar trebui verificate deoarece o masina fara probleme nu ar trebui sa aiba vreo urma de ulei.

Pozitia levierului. Treci la volan, deschide geamurile masinii si misca de mai multe ori levierul schimbatorului, mai exact trece-l pe rand in toate pozitiile masinii de mai multe ori. Asculte ce sunete face pompa hidraulica si care sunt oscilatiile de turatie ale motorului.

Plecarea de pe loc a masinii. Poate crezi ca este o verificare minora, insa este esential sa vezi cum pleaca masina de pe loc. Pune piciorul pe frana, baga in Park in Drive si ridica usor pedala de frana. Atunci masina ar trebui sa se puna in miscare. Apasa piciorul pe frana pana se opreste masina, dupa care porneste din nou si accelereaza.

Functia Kick-down merge? Cand o conduci si esti in ultima treapta de viteza, viteza de croaziera, simuleaza o depasire. In momentul in care apesi acceleratia la maximum, ar trebui sa intre functia de Kick-down deoarece cutia de viteze simte ca se accelereaza brusc si alege o treapta optima cu o turatie mai mare.

Daca masina trece cu brio de toate verificarile dintr-un service de cutii automate, atunci este modelul potrivit pe care poti sa il cumperi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea